<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Toerisme in de Gers (Gascogne)

Het dunbevolkte Département Gers (32) is gelegen in de regio Occitanie in Zuidwest Frankrijk tussen de Dordogne en de Pyreneeën en tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee. De Gers met als hoofdstad Auch, is onstaan tijdens de Franse Revolutie in 1790 uit de opdeling van de provincie Gascogne en hoort nu bij de regio Occitanie.

De Gers (32): een verborgen pareltje

Wat ze in de Gers heel goed verstaan is de bijzondere kunst van het weglaten. De inwoners van de Gers beschrijven hun departement in het zuidwesten van Frankrijk het liefst door de dingen te noemen die ze niet of nauwelijks hebben. Geen snelwegen, geen grote steden, geen verkeersopstoppingen, geen parkeerproblemen, (bijna) geen stoplichten, geen lucht- of landschapsvervuiling, geen grote industrie, geen massatoerisme, geen drukte, geen haast, geen stress en geen kapsones. Maar wat blijft er dan nog over?

D'Artagnan: de bekendste musketier geboren in de Gers...Nou, prachtige, glooiende en afwisselende landschappen bespikkeld met kleine pittoreske dorpjes, bastides en middeleeuwse kastelen en abdijen afgewisseld met kleine landweggetjes geflankeerd door majestueuze platanen temidden van weelderige wijngaarden, overweldigende zonnebloemenvelden, golvende graanvelden en verrassende vergezichten op de Pyreneeën.

Maar gelegen in het hart van de Gascogne is de Gers ook een departement met vriendelijke en hartelijke inwoners die steeds veel tijd nemen voor een gezellig praatje. En met veel diepgewortelde culturele tradities en jaloursmakende gewoontes zoals de kunst om steeds weer van iedere maaltijd samen met vrienden of familie echt te genieten. Het is een bevolkingsgroep zonder kapsones maar ondertussen spelen ze allemaal wel een partijtje pétanque op een niveau waar jij en ik alleen maar van kunnen dromen.

Voeg daar dan nog eens de mooie authentieke streekproducten aan toe zoals de heerlijke Côtes de Gascogne wijnen, de tientallen jaren op eiken vaten gerijpte Armagnac, een uitgebreide keur aan eendenproducten en het traditionele 'Croustade' gebak. En dan hebben we het nog helemaal niet gehad over het bijzonder aangename en zonnige klimaat in dit deel van Frankrijk.

Wat is er dan mooier dan een spannende ontdekkingstocht door dit nog vrijwel onbekende departement waar de geest van d'Artagnan, de bekendste musketier nog overal rond dwaalt?

Toeristische ontdekkingsreis door de Gers

Voor een geslaagde ontdekkingsreis door de Gers vind je hier allerlei toeristische informatie over deze prachtige maar nog onbekende streek in de volgende categorieën:

Velden vol met zonnebloemen...

Le Passeport Privilège

In Frankrijk wordt het toerisme in de regio Occitanie en de Gers (Gascogne) flink gestimuleerd. Toeristen kunnen tijdens hun vakantie hier in Frankrijk bijvoorbeeld van verschillende kortingen profiteren.

Een voorbeeld hiervan is een boekje met kortingsbonnen genaamd 'Le Passeport Privilège'. Bovendien is er geen massa toerisme in het departement Gers en hoef je dus vrijwel nooit ergens lang te wachten. Een prima vakantiebestemming dus!

Bijzondere activiteiten

In de Gers is er dus meer dan genoeg te doen en te bekijken. Maar iets verder weg van de camping zijn er ook nog een aantal bijzondere dingen om te doen:

Meer over de Airbus A380....Airbus A380 - Transport en rondleidingen
De A380 is het grootste vliegtuig van Airbus met echt gigantische afmetingen. Er zijn regelmatige grote transporten van Bordeaux naar Toulouse en in de assemblagefabriek van Airbus in Toulouse zijn er fascinerende rondleidingen om alles zelf met eigen ogen te bekijken.
Kijk hier voor de details.
Lekker scheuren met een quad rondom Auch...Quad en Buggy rijden in Auch
Rondom Auch kunnen er tochten gemaakt worden met quads en buggys. Op een groot terrein kan je eens lekker uit je dak gaan. Georganiseerd worden deze tochten door Quad Concept, in het Bois Loubéjan, 5km ten noorden van Auch.
Kijk op de website: www.quadconcept.com. Tel: 05.62.05.19.44.
Parachutespringen bij Valence sur baise...Parachutespringen bij Valence sur Baïse
Eens iets bijzonders doen? Bijvoorbeeld een parachutesprong uit een vliegtuig hoog boven de Gers? Dat kan vanaf het kleine vliegveldje 'Aerodrome du Herret' iets ten noorden van Valence sur Baïse.
Kijk op de website: www.parachutismeoccitan.fr. Tel: 05.63.39.54.27.

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken