<p>RUSTIEK KAMPEREN: Zuid-west Frankrijk.</p><p>Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Fietsroute 2: 'Middeleeuwse Kastelen' - 25km

Recreatief fietsen in de Gers/Gascogne, Frankrijk

Fietsroute van Brouquere via Polignac en Roques langs het Chateau Busca-Maniban.....

Fietsroute in het kort:

Fietsroute 2 'Middeleeuwse Kastelen'
Beginpunt:Camping La Brouquere
Tussenpunten:Polignac • Roques • Lagardère • Busca Maniban • Gondrin
Eindpunt:Camping La Brouquere
Afstand:24.8 km
Geschatte duur:1 uur 36 minuten (flink doorfietsen)
2 uur 24 minuten (rustig fietsen)
Hoogte:Start: 141m, Laagste: 88m, Hoogste: 205m
Klimmen/dalen:+312m, -312m

Fietsroute van Brouquere via Polignac en Roques langs het Chateau Busca-Maniban.....

Beschrijving van de fietsroute

Deze recreatieve fietsroute 'Middeleeuwse Kastelen' gaat langs enkele indrukwekkende middeleeuwse kastelen en kerken in de Gers in Zuidwest Frankrijk. Vanaf de camping voert de tocht eerst over glooiende weggetjes langs de voormalige 'Auberge Gourmande' naar Domaine Polignac. Het is overigens de moeite waard om net na de voormalige 'Auberge Gourmande' even rechts af te slaan om een kijkje te nemen bij de wasplaats Lavoir Caubet, één van de fraai gerestaureerde oude wasplaatsen in en rond Gondrin.

Dan gaat de route door naar Roques, een piepklein dorpje op een heuvel met een characteristieke kerk. De grote boom naast de kerk is van verre al te zien. Na Roques gaat de tocht door naar Lagardère, waar nog de indrukwekkende overblijfselen van een middeleeuwse kerk staan.

Vervolgens voert de route in de richting van het kasteel 'Chateau Busca-Maniban'. Maar eerst duikt rechts de kerk in Mansencôme op. Vanaf de fietsroute is er een fraai uitzicht op deze majestueuze kerk. Dan gaat het linksaf naar 'Busca-Maniban'. Maar als variant kan ook de weg vervolgd worden om eerst bij het Chateau de Cassaigne te gaan kijken.

In het kasteel 'Busca-Maniban' zijn rondleidingen maar er kan ook bijvoorbeeld Armagnac geproefd worden. Hierna wordt de route vervolgd in de richting van Gondrin. Eerst gaat het lekker naar beneden, maar later komt er ook nog een kleine klim waarna het over een heuvelrug min of meer vlak naar Gondrin terug gaat.

Vlak voor Gondrin gaat de fietsroute langs een andere oude wasplaats 'Lavoir Peyruc'. Best even de moeite waard om te stoppen en een kijkje te nemen. Overigens ligt hier vlakbij nog de mooiste wasplaats van alle lavoirs in Gondrin: Lavoir Lasdoutz. Ga na Lavoir Peyruc dan linksaf naar 'La Couture' (let op dat je de afslag niet mist). Ongeveer 800m verder bij een verlaten kippeschuur gaat de route rechtdoor over in een grindpad. Nog een paar honderd meter verder wordt het zelfs een gras/zandpad (wel gewoon rechtdoor gaan). Bij 'Au Cler' kom je weer op de geasfalteerde straat. Dan nog een kleine klim en een rustige afdaling terug naar de camping waar de fietstocht na 25km eindigt.

Camping La Brouquere
Rustiek Kamperen Frankrijk
Gondrin - Gers

RUSTIEK KAMPEREN
Zuid-west Frankrijk

BeschikbaarheidZoeken