<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

32330 Gondrin - Gers - Gascogne - Frankrijk
In het hart van de Armagnac

Toeristische bezienswaardigheden

Gondrin ligt in het hart van de Armagnac streek in de Gascogne op slechts 3km ten noordwesten van Camping La Brouquère. In Gondrin vindt u verschillende winkeltjes waaronder een bakker en een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen. Daarnaast is er een apotheek, een huisartsenpost met twee huisartsen en een tandartspraktijk. In de zomermaanden is er iedere zondag morgen een markt waar vooral streekprodukten aangeboden worden.

Bovendien wordt er van alles georganiseerd in de zomer: een bloemenmarkt, een autotentoonstelling en natuurlijk een zogenaamde 'vide grenier': de bekende Franse rommelmarkt. Voor snuisterijen en andere oude spulletjes bent u hier aan het goede adres!

Gondrin: in het hart van de Armagnac.....

Kinzout - Feestweek in Gondrin

Ieder jaar is er het grote 'Kinzout' feest tijdens de 4 dagen rond 15 augustus. De naam 'Kinzout' is samengesteld uit 'Kinz'='Quinze' (15) en 'out'='Août'(Augustus). Tijdens dit jaarlijkse dorpsfeest zijn er iedere dag een groot aantal activiteiten, een kermis, muziek tot in de late uurtjes en ter afsluiting op 15 augustus om 23h een spectaculair vuurwerk.

Zwembad en waterparadijsStadsplattegrond van Gondrin...

Gondrin staat tot ver in omgeving bekend om het fantastische waterparadijs met o.a. een rond zwembad met een doorsnede van 80m! Dit zogenaamde 'Base de Loisir' is vooral bij kinderen erg populair. Klik hier voor meer details.

Sanctuaire de Notre Dame de Tonneteau

Net iets buiten Gondrin ligt de Sanctuaire de Notre Dame de Tonneteau. Hier staat een kleine maar fraaie kapel met mooie glas-in-lood ramen temidden van een schaduwovergoten park. De rust en stilte maakt dit een ideaal plekje om heerlijk in het park te zitten en gewoon eens niets te doen behalve genieten. Er loopt een mooie wandelroute via de oude spoorlijn langs Tonneteau.

Domaine de Tonneteau ligt vlakbij de kapel. De familie Tissier heeft zich hier gespecialiseerd op rode maar vooral op mousserende wijn (de zogenaamde 'méthode traditionelle'). U bent hier hartelijk welkom om deze specialiteiten eens te proeven.

Restaurants

In Gondrin zijn er twee restaurants elk gespecialiseerd in de Franse keuken. Het restaurant 'Auberge du Lac' is een klein gezellig restaurant/bar midden in het centrum van Gondrin (iedere dag geopend behalve maandag avond en woensdag avond). Het grotere restaurant 'Le Pardaillan' (midden aan de hoofdstraat) serveert ook uitstekende streekgerechten. Verder is er in de directe omgeving van Gondrin een ruime keus aan uitstekende restaurants.

Lavoirs van Gondrin

Een lavoir is een oude wasplaats waar vroeger de vrouwen bijeenkwamen om de was te doen en natuurlijk om de laatste nieuwtjes en roddels uit te wisselen.

In en rond Gondrin zijn er inmiddels al vijf zulke oude lavoirs weer mooi gerestaureerd. Enkele van deze wasplaatsen liggen dicht bij het centrum langs een gemarkeerde wandelroute. Hier is een overzicht van deze fraaie wasplaatsen:

Lavoir Lasdoutz: de mooiste wasplaats in Gondrin...

Historisch erfgoed van Gondrin

Het historisch erfgoed van Gondrin bestaat overigens uit veel meer dan alleen deze oude wasplaatsen. Zo zijn er in het centrum van Gondrin bijvoorbeeld nog restanten te zien van het kapucijnenklooster 'Couvent des Ursulines' uit 1629.

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken