<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Condom, Gascogne, Gers
Toegangspoort tot de Armagnac

Een stad genaamd 'Condom' is misschien wel een beetje vreemd, maar de stad bestond al vele eeuwen voordat dit woord in een hele andere betekenis gebruikt ging worden.

De naam 'Condom' is afgeleid van 'Condatomagus', wat 'oude Gallische markt' betekent. Condom ligt aan de rivier de Baïse aan een hoofdroute op de wandelweg Saint Jacques de Compostelle. Door de ligging aan de rivier werd Condom als hoofdstad van de Ténarèze in de 19e eeuw de toegangspoort voor de Armagnac.

De Baïse is tegenwoordig nog goed bevaarbaar: er zijn verschillende rondvaarten en bij de Capitainerie aan de kade zijn er ook kleine motorboten te huur. Kanovaren is overigens mogelijk iets verder stroomopwaarts in Beaucaire.

Condom aan de rivier de Baise: Toegangspoort tot de Armagnac ...

Een dagje in Condom verveelt niet snel: een bezoek aan het Armagnac museum en de Cathedraal St. Pierre mogen zeker niet ontbreken. Maar ook een wandeling over de markt (iedere woensdag) is een genot voor ogen, oren en smaakpapillen. Verder is er een groot sportcentrum waar u bijvoorbeeld lekker kunt gaan zwemmen of tennis spelen.

En op de weg terug naar de camping komt u langs verschillende Domaines (bijvoorbeeld Domaine de Cassagnoles, tussen Mouchan en Gondrin) waar u hartelijk welkom bent om hun beste wijn, floc en armagnac te proeven.

Standbeeld van de vier Musketiers in het centrum van Condom...
Standbeeld van de vier Musketiers in het centrum van Condom

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken