<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Armagnac streek (Gascogne)
Armagnac, Floc de Gascogne

De Armagnac streek ligt in de Gascogne (Département Gers) in Zuid Frankrijk. De streek wordt onderverdeeld in drie afzonderlijke gebieden, 'Le Bas-Armagnac', 'La Ténarèze' met Condom als hoofdstad (hier is ook het Armagnac museum), en 'Le Haut-Armagnac'. De streek staat bekend om de Armagnac (zeg maar de concurrent van de Cognac), de Floc de Gascogne (een aperitief) en rode/witte wijn (Côtes de Gascogne).

Camping La Brouquere ligt midden in de Armagnac streek.....

De experts proeven het verschil tussen de Armagnacs uit de verschillende gebieden en hebben natuurlijk zo hun voorkeur. Maar ook gewone mensen proeven verschil, zeker als je 6 jaar oude tegen 40 jaar oude Armagnac probeert. In ieder geval is iedereen in de streek bijzonder trots op deze concurrent van de Cognac en dat daar willen ze ook best wel graag over vertellen!

De boerderij camping La Brouquere ligt in de Ténarèze, in het hart van de Armagnac streek. Het is er dus niet moeilijk om in de buurt verschillende Domaines te vinden waar je de gastvrijheid van de Gascogne en de heerlijke smaak en geur van de Armagnac kunt proeven. Maar ook de specialiteit Floc de Gascogne (gemengd van Armagnac en druivesap) mag er wezen.

Alles over Armagnac vindt u op de internet site www.armagnac.fr

Armagnac, floc en wijn proeven rondom Camping La Brouquere
Domaine Polignac Domaine Polignac: genoemd in de Guide Hachette 2004.....Op een paar kilometer ten oosten van de camping ligt Domaine Polignac. Hier wordt gastvrijheid groot geschreven en kunnen er bij Jacques en Marylène Gratian veel regionale specialiteiten geproefd worden (Armagnac en Floc de Gascogne).
Domaine Guillaman Wijnproeven bij Domaine Guillaman...Bij Domaine Guillaman (www.domaine-guillaman.fr), vlakbij de camping, kunt u mooie locale wijnen proeven. Na slechts een korte wandeling dwars door de wijngaarden bezoekt u Stephanie Ferret die over hun druiven vertelt en het bedrijf laat zien. Daarna laat Stephanie hun heerlijke witte, rosé en rode wijnen (Côtes de Gascogne) proeven. En wie wil, kan nog een paar flesjes voor thuis kopen. Een leuke en interessante manier om de streekwijnen beter te leren kennen. Domaine Guillaman heeft reeds verschillende medailles en prijzen van de CGA, het Concours Général Agricole in Paris gewonnen, waar wijnen vanuit heel Frankrijk met de meest prestigieuze medailles bekroond worden. In Nederland zijn de wijnen van Domaine Guillaman ook bij diverse wijnhandelaren te koop. In Belgie zijn deze wijnen verkrijgbaar bij Rabot Vins in Gent.
Domaine des Cassagnoles Veel specialiteiten bij Domaine des Cassagnoles.....Iets ten noorden van de camping aan de doorgaande weg van Gondrin naar Mouchan ligt Domaine des Cassagnoles. Hier is het wel iets drukker met (voornamelijk franse) toeristen, maar daarvoor is er dan ook een ruime keus o.a. uit wijnen gemaakt van druivesoorten zoals Colombard, Gros Manseng en Tannat. Kijk ook eens op de homepage van dit Domaine.

Meer Domaines op de wijnroute door de Gers

Het bovengenoemde lijstje van Domaines is slechts een kleine selectie. Rondom de camping zijn er nog veel meer Domaines om zelf te ontdekken.

Kamperen midden tussen de Armagnac wijngaarden.....

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken