<p>RUSTIEK KAMPEREN: Zuid-west Frankrijk.</p><p>Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Fietsroute 3: 'Les Maisons en Pierre' - 32/44km

Recreatief fietsen in de Gers/Gascogne, Frankrijk

Fietsroute van Brouquere via Courrensan naar Lannepax en Vic Fezensac.....

Samenvatting van de 32km fietsroute:

Fietsroute 3a 'Les Maisons en Pierre'
Beginpunt:Camping La Brouquere
Tussenpunten:Courrensan • Lannepax • Justian • Roques
Eindpunt:Camping La Brouquere
Afstand:31.9 km
Geschatte duur:2 uur 0 minuten (flink doorfietsen)
3 uur 0 minuten (rustig fietsen)
Hoogte:Start: 141m, Laagste: 96m, Hoogste: 186m
Klimmen/dalen:+376m, -376m

Fietsroute van Brouquere naar Courrensan, Lannepax, Justian en Roques.....

Samenvatting van de 44km fietsroute:

Fietsroute 3b 'Les Maisons en Pierre'
Beginpunt:Camping La Brouquere
Tussenpunten:Courrensan • Lannepax • Vic Fezensac • Marambat • Justian • Roques
Eindpunt:Camping La Brouquere
Afstand:44.5 km
Geschatte duur:2 uur 58 minuten (flink doorfietsen)
4 uur 27 minuten (rustig fietsen)
Hoogte:Start: 141m, Laagste: 96m, Hoogste: 205m
Klimmen/dalen:+594m, -594m

Fietsroute van Brouquere naar Courrensan, Lannepax, Vic Fezensac, Marambat, Justian en Roques.....

Beschrijving van de fietsroute

Deze fietsroute voert langs verschillende authentieke stenen huizen (maison en pierre) in de omgeving. Sommige van deze fraaie stukjes bouwkunst zijn al prachtig opgeknapt en gerenoveerd, terwijl andere van zulke huizen nog op een grote opknapbeurt wachten.

Eerst gaat de tocht langs Courrensan, waar er aan de voet van de heuvel een prachtig zicht op de oude muren van het dorp is. Daarna gaat het richting de bastide van Lannepax met z'n typische rechthoekige vorm. Hier is een goed moment voor een kleine pauze om eens rustig het dorp op je te laten inwerken. Aan het pleintje is een klein maar uitstekend restaurant om bijvoorbeeld lekker te lunchen.

Na Lannepax gaat de fietstocht richting Justian, of, voor diegenen die de langere route willen rijden, naar Vic Fezensac. Midden in het centrum van Vic Fezensac bevindt zich de afslag naar de D35 (richting Gondrin en Mouchan). Volg eerst deze D35 langs het zwembad en de paardenrenbaan en sla vervolgens rechtsaf naar Marambat (op deze kruising is Marambat niet aangegeven, maar er staat wel een bordje in de andere richting naar een Ebinesterie). Dit weggetje gaat over een klein bruggetje en klimt vervolgens naar Marambat waar de route linksaf gaat op de D112. Volg deze D112 tot ongeveer 1km na een scherpe haarspeldbocht en sla daar linksaf naar Justian.

De korte en langere route komen dan uiteindelijk langs Justian en gaan verder achterlangs over hele rustige weggetjes naar Roques. Op de weg terug naar de camping voert de route ook nog langs een kleine middeleeuwse wasplaats, een zogenaamde 'Lavoir'. Ook net iets ten zuiden van Lannepax voert de (lange) route langs een dergelijke gerestaureerde Lavoir.

De wegen zijn geasfalteerd en over het algemeen in goede conditie. Maar hier en daar zijn er nog wel wat gaten in de weg. Een fiets met wat bredere banden is voor deze route ideaal.

Camping La Brouquere
Rustiek Kamperen Frankrijk
Gondrin - Gers

RUSTIEK KAMPEREN
Zuid-west Frankrijk

BeschikbaarheidZoeken