<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Larressingle
Burcht in de Gers, Zuid Frankrijk

Burcht uit de Middeleeuwen

Larressingle is een klein gehucht met een 13e eeuwse burcht op ongeveer 11km van camping La Brouquère in het departement Gers in Zuid Frankrijk.

Soms wordt deze burcht ook wel het Carcassonne van de Gers genoemd. Dat is lichtelijk overdreven, maar het is wel een heel fraaie kleine ommuurde burcht met een kerk, een klein museum (La Halte du Pèlerin: 50 poppen in oude klederdrachten), diverse winkeltjes en restaurants. Het is een bezoek meer dan waard, zeker doordat er nog geen enorme toeristendrukte heerst. U kunt dus in alle rust en zonder in de rij te staan alles goed bekijken.

Terug naar de Middeleeuwen in Larressingle ...

Middeleeuws slagveld

Net buiten de muren van deze burcht is een klein middeleeuws 'slagveld' gereconstrueerd waar vechtmachines gedemonstreerd worden. Oude kanonnen, steenwerpers en een stormram: het is er allemaal. Gedurende een rondleiding van ongeveer een uur wordt alles gedemonstreerd en uitgelegd. De kinderen maar ook volwassenen kunnen zelfs (zonder gevaar) meedoen met het steenslingeren!

De toegang tot de burcht is gratis maar voor de rondleiding over het slagveld wordt entree geheven. Een beetje kennis van de Franse taal kan geen kwaad want de rondleiding is in het Frans (wel is een schriftelijke uitleg in het Nederlands aanwezig).

Voor meer informatie kijk eens op larressingle.free.fr

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken