<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Chateau Lavardens - Gers
Kasteel tussen Hemel en Aarde

Chateau Lavardens is één van de mooiste kastelen in de Gers. Het kasteel werd gebouwd in de 12e eeuw en ligt in het kleine dorpje Lavardens in het departement Gers in Zuidwest Frankrijk.

Tussen Hemel en Aarde

Tussen hemel en aarde: dat is Chateau Lavardens. Gelegen tussen Castera-Verduzan en Auch kijkt het kasteel trots uit vanaf een heuveltop over het glooiende landschap van de Gers. Het kasteel heeft een rijk en bewogen verleden, iets wat in het stoere en massieve uiterlijk weerspiegeld wordt. Het interieur van het kasteel is opvallend ruim en licht met 19 verschillende prachtige mozaïekvloeren die mooi tot hun recht komen door het binnenvallende zonlicht. Frankrijk heeft geen ander monument met zo veel van deze fraaie authentieke mozaïekvloeren.

Chateau Lavardens: tussen hemel en aarde ...

Door de eeuwen heen herbouwd en gerenoveerd

De Graven van Armagnac, machtige heersers in dit deel van de Gascogne, bouwden in 1140 dit fort in Lavardens. In de eeuwen daarna werd het kasteel belegerd en bleef er niet veel van over. Via Henri IV kwam het kasteel in bezit van Antoine de Roquelaure die voor zijn jonge vrouw, Suzanne de Bassabat, het kasteel in 1620 opnieuw begon op te bouwen. Door het overlijden van Antoine werden grote delen van het kasteel echter nooit voltooid. Ook in de volgende eeuwen werd het kasteel verwaarloosd tot het in 1961 officieel een historisch monument werd. De renovatiewerkzaamheden zijn vandaag de dag nog in gang.

Bezoek aan het Château Lavardens

Een groot deel van het kasteel staat open voor bezoekers. Naast vele andere ruimtes is er in het kasteel een fluisterkamer (echo kamer) met een bijzondere akoestiek. Door het hoge gewelfde plafond onstaat een echo die van de ene hoek naar de andere heel goed te horen is. Deze zaal wordt met recht de Salle d'Echo genoemd. Verder zijn er regelmatig tentoonstellingen van bekende schilders, beeldhouwers en andere kunstenaars.

Het kasteel ligt tussen Valence-sur-Baïse en Auch (vlakbij het plaatsje Jegun) in het departement Gers in het zuidwesten van Frankrijk. Meer informatie bijvoorbeeld over openingstijden en actuele tentoonstellingen is te vinden op de website van Chateau Lavardens: www.chateaulavardens.com

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken