<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Fourcès (Gascogne)
Gers, Zuid Frankrijk

Vestingstadje in de Gers

Fources is een mooi voorbeeld van de bekende vestingstadjes in de Gers. De architektuur van deze kleine fraaie cirkel-vormige bastide uit de 12e eeuw is nog in bijzonder goede staat. Het vestingstadje wordt gedomineerd door het Châteaux de Fourcès en ligt romantisch gelegen aan het kleine riviertje de Auzoue. Fourcès telt minder dan 300 inwoners die zelf sinds 1970 een grote bijdrage leveren aan de instandhouding van hun bastide.

Fourcès: één van de mooiste bastides in de Gers...

Ver weg van massa toerisme...

In het voorjaar is er in Fources een beroemde, drukke en gezellige bloemenmarkt. Verder zijn er regelmatig rommelmarkten en antiekbeurzen. Maar het dorpje straalt vooral rust en vrede uit, ideaal geschikt voor ontspannen wandelingen door en rond het dorp. Na een rondgang door Fourcès en een kort bezoekje aan het piepkleine museum is er altijd wel een vrij terras tafeltje te vinden om eens lekker te relaxen, pastis of armagnac te drinken en van de traditionele Gasconse gastvrijheid te genieten.

Bloemenmarkt in Fources...

Chateau/restaurant...

Het chateau in Fources uit de 15e eeuw is overigens geheel gerestaureerd en tot hotel omgebouwd. Op de menukaart van het stijlvolle kwaliteitsrestaurant van dit chateaux vindt u vooral heerlijk toebereide streekgerechten waaronder foies-gras en confit.

Voor meer informatie over Fources kijk op de website van het Tenareze Office de Tourisme: www.tourisme-tenareze.com/fources.php

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken