<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Historische Plaatsen in de Gers
Vakantie in Frankrijk

Tijdens een vakantie in Frankrijk zijn uitstapjes naar historische en oorspronkelijke dorpjes, plaatsen en stadjes natuurlijk niet weg te denken. Hier in de Gers in Zuidwest Frankrijk is er een ruime keus aan dergelijke fraaie toeristische attracties en bezienswaardigheden. Vooral op marktdagen is een bezoek aan zulke oude plaatsen een echte aanrader. En veel van deze dorpjes en stadjes liggen vlakbij Camping La Brouquere en dus goed met de fiets of auto te bereiken.

Klik op één van de vele links voor meer informatie over het betreffende dorpje/stadje of volg één van de links naar kastelen, vestingstadjes of andere bezienswaardigheden.

Historische plaatsen in de Gers: Google Map

Vakantie in Frankrijk - Bezoek de historische dorpjes en stadjes in de Gers
(alfabetisch)
 Leuke stadswandeling door Auch.  Er is een leuke en interssante stadswandeling door Auch, de hoofdstad van de Gers. De wandeling voert langs historische monumenten, interessante plekken, winkeltjes, cafe's en restaurants.
Er is een leuke en interssante stadswandeling door Auch, de hoofdstad van de Gers. De wandeling voert langs historische monumenten, interessante plekken, winkeltjes, cafe's en restaurants.
 Bezoek het Château de Cassaigne.  In het kleine dorpje Cassaigne staat een fraai middeleeuwse kasteel waar heerlijke Armagnac geproefd kan worden.
In het kleine dorpje Cassaigne staat een fraai middeleeuwse kasteel waar heerlijke Armagnac geproefd kan worden.
 Markt op woensdag en zondag ochtend.  Condom ligt aan de rivier de Baïse en wordt ook wel de toegangspoort tot de Armagnac genoemd. De stad heeft misschien wel een beetje een vreemde naam, maar heeft veel te bieden, vooral op woensdag als er de wekelijkse markt gehouden wordt. Een bezoekje aan dit fraaie historische stadje mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in Frankrijk.
Bijzonderheid: Standbeeld van 4 musketiers op het plein voor de cathedraal.
Website: www.tourisme-tenareze.com
Condom ligt aan de rivier de Baïse en wordt ook wel de toegangspoort tot de Armagnac genoemd. De stad heeft misschien wel een beetje een vreemde naam, maar heeft veel te bieden, vooral op woensdag als er de wekelijkse markt gehouden wordt. Een bezoekje aan dit fraaie historische stadje mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in Frankrijk.
Bijzonderheid: Standbeeld van 4 musketiers op het plein voor de cathedraal.
Website: www.tourisme-tenareze.com
 Markt op donderdag ochtend.  Eauze is de hoofdstad van de Armagnac streek. Het is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Bijzonderheid: Eauze is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Website: www.tourisme-eauze.fr
Eauze is de hoofdstad van de Armagnac streek. Het is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Bijzonderheid: Eauze is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Website: www.tourisme-eauze.fr
 Grote bloemenmarkt in het voorjaar.  Fources is een prachtige kleine ronde middeleeuwse bastide (vestingstadje) uit de 15e eeuw met een fraaie architektuur in zeer goede staat.
Bijzonderheid: Prachtige ronde middeleeuwse bastide met een sfeervol plein en indrukwekkende arcades.
Fources is een prachtige kleine ronde middeleeuwse bastide (vestingstadje) uit de 15e eeuw met een fraaie architektuur in zeer goede staat.
Bijzonderheid: Prachtige ronde middeleeuwse bastide met een sfeervol plein en indrukwekkende arcades.
 Kleine markt op zondag ochtend (alleen in juli en augustus).  Gezellig dorpje met een groot zwembad, verschillende winkeltjes, lokale markt (iedere zondag ochtend) en de kapel Tonneteau.
Bijzonderheid: Groot zwemparadijs met spectaculaire glijbanen.
Website: www.gondrin.fr
Gezellig dorpje met een groot zwembad, verschillende winkeltjes, lokale markt (iedere zondag ochtend) en de kapel Tonneteau.
Bijzonderheid: Groot zwemparadijs met spectaculaire glijbanen.
Website: www.gondrin.fr
 Demonstraties van middeleeuws oorlogstuig.  Larressingle is een klein gehucht met een fraaie middeleeuwse burcht. Naast deze burcht is er een slagveld nagebootst waar demonstraties van middeleeuws oorlogstuig zoals steenwerpers gegeven worden.
Larressingle is een klein gehucht met een fraaie middeleeuwse burcht. Naast deze burcht is er een slagveld nagebootst waar demonstraties van middeleeuws oorlogstuig zoals steenwerpers gegeven worden.
32250 Montréal-du-Gers Markt op vrijdag ochtend.  Dit is de oudste Bastide (vestingstadje) in de Gers. In de zomer wordt er regelmatig een leuke middeleeuws avond manifestatie gehouden. Vlakbij (in Séviac) zijn oude romeinse opgravingen (4e eeuw) te bezichtigen.
Bijzonderheid: Oudste bastide in de Gers.
Dit is de oudste Bastide (vestingstadje) in de Gers. In de zomer wordt er regelmatig een leuke middeleeuws avond manifestatie gehouden. Vlakbij (in Séviac) zijn oude romeinse opgravingen (4e eeuw) te bezichtigen.
Bijzonderheid: Oudste bastide in de Gers.
 Bezoek het Collégiale de La Romieu  La Romieu is een mooi authentiek dorpje met een fraai groot klooster (’Collégiale’). La Romieu is bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten. Er is een interessante puzzeltocht om La Romieu en haar katten verder te ontdekken.
Bijzonderheid: Grote rozenmarkt in het voorjaar.
Website: www.la-romieu.com
La Romieu is een mooi authentiek dorpje met een fraai groot klooster (’Collégiale’). La Romieu is bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten. Er is een interessante puzzeltocht om La Romieu en haar katten verder te ontdekken.
Bijzonderheid: Grote rozenmarkt in het voorjaar.
Website: www.la-romieu.com
 Markt op woensdag ochtend.  
Bijzonderheid: Bezoek de abdij ’Abbaye de Flaran’.
Website: www.valence-sur-baise.com

Bijzonderheid: Bezoek de abdij ’Abbaye de Flaran’.
Website: www.valence-sur-baise.com
 Markt op vrijdag ochtend.  Vic-Fezensac heeft een klein historisch centrum met in de zomer bijzonder gezellige avondmarkten.
Bijzonderheid: Avondmarkt in juli en augustus.
Website: www.vic-fezensac.com
Vic-Fezensac heeft een klein historisch centrum met in de zomer bijzonder gezellige avondmarkten.
Bijzonderheid: Avondmarkt in juli en augustus.
Website: www.vic-fezensac.com

Markten in de buurt - Wanneer is marktdag?

Een bezoekje aan één van de vele plaatselijke markten hoort natuurlijk bij een fijne vakantie hier in de Gers in Zuid Frankrijk. Lekker de lokale sfeer proeven en uitgebreid snuffelen tussen de regionale specialiteiten, groente en fruit, kleding en andere produkten die zo op de markt aangeboden worden. Hier is nog een overzicht van de reguliere marktdagen in de buurt van Camping La Brouquere:

Marktdagen rondom Camping La Brouquere
Maandag  Aignan, Barbaste, Mirande
Dinsdag  Castelnau d'Auzan, Fleurance
Woensdag Cazaubon,  Condom, Marciac, Nogaro, Valence-sur-Baîse
Donderdag  Eauze, Mézin, Miélan, Plaisance
Vrijdag Barbaste, Lectoure, Montréal-du-Gers, Riscle,  Vic Fezensac
Zaterdag Fleurance,  Nérac, Nogaro
Zondag  Castéra-Verduzan, Gondrin, Mézin

Wilt u weten op welke dag het marktdag is in andere plaatsen in Frankrijk, kijk dan eens op deze website:
Wanneer is het marktdag...?
www.jours-de-marche.fr

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken