<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Gastronomie in de Gers
rondom Camping La Brouquère

Goed en uitgebreid eten en drinken is diep verankerd in de franse cultuur, zeker in de Gers. Voor eten en drinken heeft de fransman altijd tijd. Wilt u op of rondom de camping ook iets van deze gastronomische cultuur proeven, kijk dan eens bij de onderstaande infos en links. Of kijk eens bij de lijst met restaurants in de buurt.

Voor wie het nog niet weet: de Gers, of beter gezegd, de Gascogne is een vrij onbekend gebied maar waar wel uitstekende wijnen, mooie Armagnacs, heerlijke Floc de Gascogne en bijzondere likeurs gemaakt worden. En wat is nou leuker dan door de glooiende wijngaarden van de Armagnac te rijden om deze regionale wijnen en andere alcoholische drankjes zelf te proeven en te ontdekken?

Alcoholische dranken uit de Gascogne.....

Eten en drinken rondom Camping La Brouquere
Stokbrood en croissants Franse baguettes, iedere dag vers.....De bakker in Gondrin doet zijn best om u iedere dag het lekkerste stokbrood en de heerlijkste croissants aan te bieden. Tijdens het kampeerseizoen kunt u dit zelfs op de camping bestellen. De volgende dag ligt het bestelde brood dan al vroeg heerlijk ruikend op u te wachten!
Camping snacks Natuurlijk is er op de camping een ruime keus aan warme en koude snacks. Er is uiteraard o.a. patat en ijs verkrijgbaar, maar regelmatig staan er ook heerlijke zelfgemaakte pizzas en crepes op de menukaart.....
Table d'Hôte Op de camping is het mogelijk om met de regelmatig georganiseerde Table d'Hôte mee te doen. Dit is een gezellige avondmaaltijd (op basis van een vastgesteld menu) samen met de gastvrouw en gastheer van de camping.
 
Het menu verandert iedere keer maar bijvoorbeeld een Indonesische Rijsttafel komt regelmatig terug op de menukaart.
Verse groente en fruit Voor de kampeergasten is er iedere dag weer verse groente en fruit uit de eigen moestuin. Biologisch en onbespoten natuurlijk. De groentetuin levert een ruime oogst van bijvoorbeeld allerlei soorten tomaten, komkommers, paprikas, courgettes, aubergines, meloenen, aardbeien, en nog veel meer. Verser kan niet. Heerlijk en natuurlijk erg gezond.
Streekgerechten foie gras, confit, cotes de gascogne, armagnac.....In de Gers zijn er veel typische streekgerechten waarvan foie gras waarschijnlijk wel het bekendste is. Lekkere streekgerechten vindt U bijvoorbeeld in Restaurant Le Pardaillan in Gondrin. Of kijk bij de lijst met restaurants in de buurt.
Franse menu's met lokale streekgerechten Franse menu's bij Ferme de Cassou.....Regelmatig kunt u bij 'Ferme de Cassou' (op slechts een paar honderd meter van de camping) van authentieke Franse menu's genieten. Voor voornamelijk Franse toeristische gasten worden er dan uitgebreide maaltijden geserveerd, hoofdzakelijk bestaande uit veel verschillende streekgerechten waarbij ook de lokale alcoholische dranken niet ontbreken. Spreekt u een klein beetje Frans, dan zult u zich hier uitstekend op uw gemak voelen....
Wijn proeven Wijnproeven bij Domaine Guillaman...Bij Domaine Guillaman (www.domaine-guillaman.fr), vlakbij de camping, kunt u mooie locale wijnen proeven. Na slechts een korte wandeling dwars door de wijngaarden bezoekt u Stephanie Ferret die over hun druiven vertelt en het bedrijf laat zien. Daarna laat Stephanie hun heerlijke witte, rosé en rode wijnen (Côtes de Gascogne) proeven. En wie wil, kan nog een paar flesjes voor thuis kopen. Een leuke en interessante manier om de streekwijnen beter te leren kennen.
 
Domaine Guillaman heeft reeds verschillende medailles en prijzen van de CGA, het Concours Général Agricole in Paris gewonnen, waar wijnen vanuit heel Frankrijk met de meest prestigieuze medailles bekroond worden. In Nederland en België zijn de wijnen van Domaine Guillaman ook bij diverse wijnhandelaren te koop.
Armagnac en Floc-de-Gascogne proeven Vanuit uw tent of caravan kijkt u direkt op de wijngaarden van de Gascogne. Om Armagnac of Floc-de-Gascogne te proeven hoeft u dus niet ver te gaan, bijvoorbeeld naar 'Ferme de Cassou' op slechts een paar honderd meter van de camping.
 
Ook is bij sommige kasteelrondleidingen zoals bijvoorbeeld die van het Chateau Busca-Maniban, het Armagnac proeven inbegrepen (zonder koopverplichting).

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken