<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Klooster 'Abbaye de Flaran'
Valence-sur-Baïse (Gers)

Een bezoekje aan het klooster 'Abbaye de Flaran' is absoluut de moeite waard. Deze abdij werd door de monniken van Escaladieu in 1151 gesticht. Het klooster is een van de mooist bewaard gebleven abdijen in het zuidwesten van Frankrijk. De kloostergebouwen en -tuinen liggen midden in een fraai park en vormen zo een prachtig voorbeeld van een Cisterceens klooster uit de 12e eeuw.

Het klooster werde meerdere malen omgebouwd tot het in 1972 door het Département du Gers werd gekocht, waarna een uitgebreide renovatie gestart werd. Tegenwoordig worden er veelvuldig culturele activiteiten in het klooster georganiseerd.

Klooster 'Abbaye de Flaran' in Valence-sur-Baise ...

Het klooster 'Abbaye de Flaran' ligt in de Vallée de la Baïse vlak voor Valence-sur-Baïse op slechts 14km ten oosten van Camping La Brouquere. Met de fiets is deze bezienswaardigheid dus prima te bereiken!

De Simonow-Collectie in de Abdij van Flaran

De Abdij van Flaran beherbergt permanent de bijzondere 'Simonow'-Collectie met zo'n 100 buitengewone kunstwerken uit de 17e tot de 20e eeuw. De collectie bestaat uit kunstwerken van wereldbekende kunstenaars zoals Braque, Cézanne, Chagall, Courbet, Delacroix, Monet, Picasso, Renoir, Rodin, Rubens, Tiepolo, Toulouse-Lautrec en andere. Michael Simonow begon al in 1964 op 18-jarige leeftijd met verzamelen. Sinds 2002 is zijn prestigieuze collectie uitgeleend aan de Abdij van Flaran.

De Simonow collectie in de 'Abbaye de Flaran' in Valence-sur-Baise ...

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken