<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Historische monumenten in de Gers, Frankrijk
Kastelen, abdijen, kloosters, kathedralen, kerken....

Dit is een selectie van de leukste historische monumenten zoals kastelen, kloosters, abdijen, kerken en kathedralen rondom Camping La Brouquere. Wist u dat er wel zo'n 500 kastelen in de Gers (Gascogne) in Frankrijk te vinden zijn? Deze monumenten zijn samen met imposante kathedralen, middeleeuwse abdijen en historische kloosters fraaie toeristische attracties in de Gers in Zuidwest Frankrijk. En sommige van deze historische monumenten zijn zelfs vanaf de camping prima met de fiets te bereiken.

Voor meer informatie, klik op één van de links op de onderstaande kaart met monumenten in de Gers in Frankrijk.....

Monumenten in de Gers: Google Map
Kastelen, abdijen, kloosters en kathedralen

Vakantie in Frankrijk - Bekijk de mooiste historische monumenten in de Gers
 Bezoek het Chateau du Busca-Maniban.  Het Chateau du Busca-Maniban is één van de andere vele kastelen in de Gers in Frankrijk. Dit kasteel ligt op minder dan 10km van de Camping La Brouquere. Een prima idee voor een historische ontdekkingsreis bijvoorbeeld met de fiets. Om de rondleiding (in het frans) goed te kunnen volgen kan een beetje kennis van de franse taal kan hier geen kwaad. Armagnac proeven is inbegrepen!
Het Chateau du Busca-Maniban is één van de andere vele kastelen in de Gers in Frankrijk. Dit kasteel ligt op minder dan 10km van de Camping La Brouquere. Een prima idee voor een historische ontdekkingsreis bijvoorbeeld met de fiets. Om de rondleiding (in het frans) goed te kunnen volgen kan een beetje kennis van de franse taal kan hier geen kwaad. Armagnac proeven is inbegrepen!
 Bezoek het Château de Cassaigne.  In het kleine dorpje Cassaigne staat een fraai middeleeuwse kasteel waar heerlijke Armagnac geproefd kan worden.
In het kleine dorpje Cassaigne staat een fraai middeleeuwse kasteel waar heerlijke Armagnac geproefd kan worden.
 Demonstraties van middeleeuws oorlogstuig.  Larressingle is een klein gehucht met een fraaie middeleeuwse burcht. Naast deze burcht is er een slagveld nagebootst waar demonstraties van middeleeuws oorlogstuig zoals steenwerpers gegeven worden.
Larressingle is een klein gehucht met een fraaie middeleeuwse burcht. Naast deze burcht is er een slagveld nagebootst waar demonstraties van middeleeuws oorlogstuig zoals steenwerpers gegeven worden.
 Bezoek het Collégiale de La Romieu  La Romieu is een mooi authentiek dorpje met een fraai groot klooster (Collégiale). La Romieu is bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten. Er is een interessante puzzeltocht om La Romieu en haar katten verder te ontdekken.
Bijzonderheid: La Romieu is ook bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten.
Website: www.la-romieu.com
La Romieu is een mooi authentiek dorpje met een fraai groot klooster (Collégiale). La Romieu is bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten. Er is een interessante puzzeltocht om La Romieu en haar katten verder te ontdekken.
Bijzonderheid: La Romieu is ook bekend vanwege de legende van Angeline en haar katten.
Website: www.la-romieu.com
 Fraaie kathedraal in het centrum.  Condom ligt aan de rivier de Baïse en wordt ook wel de toegangspoort tot de Armagnac genoemd. De stad heeft misschien wel een beetje een vreemde naam, maar heeft veel te bieden, vooral op woensdag als er de wekelijkse markt gehouden wordt. Een bezoekje aan dit fraaie historische stadje mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in Frankrijk.
Bijzonderheid: Standbeeld van 4 musketiers op het plein voor de cathedraal.
Website: www.tourisme-tenareze.com
Condom ligt aan de rivier de Baïse en wordt ook wel de toegangspoort tot de Armagnac genoemd. De stad heeft misschien wel een beetje een vreemde naam, maar heeft veel te bieden, vooral op woensdag als er de wekelijkse markt gehouden wordt. Een bezoekje aan dit fraaie historische stadje mag niet ontbreken tijdens uw vakantie in Frankrijk.
Bijzonderheid: Standbeeld van 4 musketiers op het plein voor de cathedraal.
Website: www.tourisme-tenareze.com
 Fraaie kathedraal in het centrum  Eauze is de hoofdstad van de Armagnac streek. Het is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Bijzonderheid: Eauze is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Website: www.tourisme-eauze.fr
Eauze is de hoofdstad van de Armagnac streek. Het is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Bijzonderheid: Eauze is een liefelijk stadje met een fraaie kathedraal en een leuke historische binnenstad.
Website: www.tourisme-eauze.fr
 Prachtig voorbeeld van een Cisterceens klooster uit de 12e eeuw.  Bezoek de abdij 'Abbaye de Flaran' uit de 12e eeuw. Het is één van de mooist bewaard gebleven kloosters in het zuidwesten van Frankrijk en staat bovenaan op de lijst van leuke toeristische attracties in de Gascogne. Dit fraaie klooster ligt slechts op zo'n 14km van de camping vlakbij Valence-sur-Baïse.
Bijzonderheid: De Abdij van Flaran beherbergt de prestigieuze Simonow-Collectie met kunstwerken van wereldbekende kunstenaars zoals Cézanne, Chagall, Monet, Picasso en Renoir.
Bezoek de abdij 'Abbaye de Flaran' uit de 12e eeuw. Het is één van de mooist bewaard gebleven kloosters in het zuidwesten van Frankrijk en staat bovenaan op de lijst van leuke toeristische attracties in de Gascogne. Dit fraaie klooster ligt slechts op zo'n 14km van de camping vlakbij Valence-sur-Baïse.
Bijzonderheid: De Abdij van Flaran beherbergt de prestigieuze Simonow-Collectie met kunstwerken van wereldbekende kunstenaars zoals Cézanne, Chagall, Monet, Picasso en Renoir.
 Likeur ’Pousse-Rapière’.  Het kasteel Monluc in Saint-Puy is waarschijnlijk het meest bekend vanwege de ’Pousse-Rapière’, een bijzondere likeur op basis van Armagnac. Het kasteel kan bezichtigd worden en natuurlijk kunnen de Pousse-Rapiere en andere produkten van het kasteel geproefd worden.
Website: www.monluc.fr
Het kasteel Monluc in Saint-Puy is waarschijnlijk het meest bekend vanwege de ’Pousse-Rapière’, een bijzondere likeur op basis van Armagnac. Het kasteel kan bezichtigd worden en natuurlijk kunnen de Pousse-Rapiere en andere produkten van het kasteel geproefd worden.
Website: www.monluc.fr
 Eén van de mooiste kastelen in de Gers.  Château Lavardens is een indrukwekkend kasteel uit de 12e eeuw. Er liggen nog mooie mozaiekvloeren, er is een ’fluisterkamer’ en er zijn steeds wisselende exposities in het kasteel. Van alle kastelen in de Gascogne is dit één van de mooiste.
Château Lavardens is een indrukwekkend kasteel uit de 12e eeuw. Er liggen nog mooie mozaiekvloeren, er is een ’fluisterkamer’ en er zijn steeds wisselende exposities in het kasteel. Van alle kastelen in de Gascogne is dit één van de mooiste.
 Verzameling shirts van Tour de France winnaars.  De kapel is het enige overblijfsel van een 12e eeuws fort van de Knights Templar. De kapel ’Notre Dame des Cyclistes’ is een trekpleister voor wielrenamateurs en toeristen. De kapel is nu een fiets museum om het wielrennen te promoten. Het museum heeft meer dan 600 shirts van Tour de France renners waaronder ook die van Tour de France winnaars zoals Eddy Merckx en Bernard Hinault. De kapel heeft een glas-in-lood raam ontworpen door Henri Anglade, een vroegere Tour de France deelnemer waarin het wielrennen afgebeeld is.
Website: www.notredamedescyclistes.net
De kapel is het enige overblijfsel van een 12e eeuws fort van de Knights Templar. De kapel ’Notre Dame des Cyclistes’ is een trekpleister voor wielrenamateurs en toeristen. De kapel is nu een fiets museum om het wielrennen te promoten. Het museum heeft meer dan 600 shirts van Tour de France renners waaronder ook die van Tour de France winnaars zoals Eddy Merckx en Bernard Hinault. De kapel heeft een glas-in-lood raam ontworpen door Henri Anglade, een vroegere Tour de France deelnemer waarin het wielrennen afgebeeld is.
Website: www.notredamedescyclistes.net
 Mooi voorbeeld van Gasconse militaire architektuur.  Dit Middeleeuwse kasteel is één van de mooiste voorbeelden van Gasconse militaire architektuur uit de 13e eeuw. De meest bekende bewoner van dit kasteel was Thibault d’Armagnac, compagnon van Jeanne d’Arc.
Bijzonderheid: ’Waar geschiedenis tot leven komt.’
Website: www.tourdetermes.fr/
Dit Middeleeuwse kasteel is één van de mooiste voorbeelden van Gasconse militaire architektuur uit de 13e eeuw. De meest bekende bewoner van dit kasteel was Thibault d’Armagnac, compagnon van Jeanne d’Arc.
Bijzonderheid: ’Waar geschiedenis tot leven komt.’
Website: www.tourdetermes.fr/
 Indrukwekkende 16e eeuwse cathedraal.  Dit 16e eeuwse Franse nationale monument midden in de historische binnenstad van Auch heeft 2 karakteristieke 44m hoge torens en heeft de ongelovige afmetingen van 100m bij 40m. Deze Gotische/Renaissance cathedraal bevat een verzameling van 18 Renaissance glas-in-lood ramen ontworpen door Arnaud de Moles.
Website: en.wikipedia.org/wiki/auch_cathedral
Dit 16e eeuwse Franse nationale monument midden in de historische binnenstad van Auch heeft 2 karakteristieke 44m hoge torens en heeft de ongelovige afmetingen van 100m bij 40m. Deze Gotische/Renaissance cathedraal bevat een verzameling van 18 Renaissance glas-in-lood ramen ontworpen door Arnaud de Moles.
Website: en.wikipedia.org/wiki/auch_cathedral

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken