<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Bastides in de Gers, Frankrijk
Historische Bezienswaardigheden

Dit is een overzicht van de mooiste bastides in de Gers in Frankrijk. Deze bastides, ofwel vestingstadjes zijn prachtige historische bezienswaardigheden en liggen in Zuidwest Frankrijk binnen een straal van ongeveer 50km van Camping La Brouquere en zijn in hooguit een uurtje van daar met de auto te bereiken.

Een mooi voorbeeld van een bastide in de Gers: FourcèsDe oudste bastide in de Gers is het vestingstadje Montréal-du-Gers uit 1255. In de 13e eeuw werden er nog veel meer bastides in de Gers gebouwd, elk met een eigen sfeer en uitstraling. Deze fraaie stukjes historische bouwkunst zijn een bezoekje meer dan waard!

Klik op één van de links op de onderstaande kaart met de bastides in de Gers in Frankrijk om verdere infos over dat vestingstadje te bekijken.....

Bastides in de Gers: Google Map

Vakantie in Frankrijk - Bezoek de mooiste bastides in de Gers
(alfabetisch)
32410 Beaucaire   
32150 Cazaubon   
32500 Fleurance   
 De enig bewaardgebleven ronde Bastide in Frankrijk.  Van deze kleine ronde Bastide (vestingstadje) uit de 15e eeuw is de fraaie architektuur nog in zeer goede staat. Dit historische vestingstadje ligt op zo'n 15km ten noorden van Camping La Brouquere. Het kleine vestingstadje is één van de bekendste toeristische bezienswaardigheden in de Gers.
Bijzonderheid: Bastide gesticht in 1289.
Van deze kleine ronde Bastide (vestingstadje) uit de 15e eeuw is de fraaie architektuur nog in zeer goede staat. Dit historische vestingstadje ligt op zo'n 15km ten noorden van Camping La Brouquere. Het kleine vestingstadje is één van de bekendste toeristische bezienswaardigheden in de Gers.
Bijzonderheid: Bastide gesticht in 1289.
32360 Jegun   
32190 Lannepax   
32230 Marciac   
32300 Mirande   
32250 Montréal-du-Gers De oudste Bastide van de Gers gesticht in 1255.  Dit is de oudste Bastide (vestingstadjes) in de Gers. In de zomer wordt er regelmatig een leuke middeleeuws avond manifestatie gehouden. Vlakbij (in Séviac) zijn oude romeinse opgravingen (4e eeuw) te bezichtigen.
Bijzonderheid: Bastide gesticht in 1255.
Dit is de oudste Bastide (vestingstadjes) in de Gers. In de zomer wordt er regelmatig een leuke middeleeuws avond manifestatie gehouden. Vlakbij (in Séviac) zijn oude romeinse opgravingen (4e eeuw) te bezichtigen.
Bijzonderheid: Bastide gesticht in 1255.
32190 Mourède   
32160 Plaisance   
 Markt op woensdag ochtend.  
Bijzonderheid: Bezoek de abdij ’Abbaye de Flaran’.
Website: www.valence-sur-baise.com

Bijzonderheid: Bezoek de abdij ’Abbaye de Flaran’.
Website: www.valence-sur-baise.com

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken