<p>RUSTIEK KAMPEREN: Zuid-west Frankrijk.</p><p>Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Fietsroute 1: 'Bastides in de Gers' - 43km

Recreatief fietsen in de Gers/Gascogne, Frankrijk

Fietsroute van Brouquere naar Larroque, Fources en Montreal du Gers.....

Fietsroute in het kort:

Fietsroute 1 'Bastides in de Gers'
Beginpunt:Camping La Brouquere
Tussenpunten:Gondrin • Lagraulet • Lauraet • Larroque sur l'Osse • Fources • Montréal du Gers • Gondrin
Eindpunt:Camping La Brouquere
Afstand:43.6 km
Geschatte duur:2 uur 37 minuten (flink doorfietsen)
3 uur 55 minuten (rustig fietsen)
Hoogte:Start: 141m, Laagste: 75m, Hoogste: 181m
Klimmen/dalen:+377m, -377m

Fietsroute van Brouquere naar Larroque, Fources en Montreal du Gers.....

Beschrijving van de fietsroute

Deze recreatieve fietsroute 'Bastides in de Gers' gaat langs enkele van de mooiste bastides in de Gascogne. De fietstocht begint op de camping en voert eerst naar Gondrin. Daarna gaat het over kleine weggetjes binnendoor naar Lagraulet-du-Gers, een piepklein dorpje met de oorspronkelijke charme van de Gascogne.

Over kleine glooiende wegen tussen de wijngaarden van de Armagnac en glooiende zonnebloemvelden gaat het dan verder naar Lauraët, Larroque-sur-l'Osse en Fources. Het dorpje Fources is een prachtige ronde middeleeuwse bastide waar het zeker de moeite loont om even te pauzeren om het dorpje te bekijken en misschien iets te eten of te drinken op het terras aan het dorpsplein.

De tocht wordt vervolgens hervat naar Montréal-du-Gers, de oudste bastide van de Gers. Ook hier is het de moeite waard om even het dorpje in te gaan en de sfeer van vervlogen tijden te proeven.

Dan gaat het weer terug richting de camping. De hoofdweg D931 van Eauze naar Condom wordt overgestoken om toch op kleine weggetjes te blijven fietsen. Het laatste stuk van deze fietsroute gaat over een afstand van zo'n 2km wel flink omhoog. Best nog wel een redelijke klim, maar bij mooi weer is er een prachtig uitzicht op de Pyreneëen.

Daarna is het nog een klein stukje terug naar de camping waar de fietstocht na 43km eindigt.

Camping La Brouquere
Rustiek Kamperen Frankrijk
Gondrin - Gers

RUSTIEK KAMPEREN
Zuid-west Frankrijk

BeschikbaarheidZoeken