<p>RUSTIEK KAMPEREN: Zuid-west Frankrijk.</p><p>Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Rustiek Kamperen Frankrijk<br />Gondrin - Gers. Kleine rustieke camping in zuidwest Frankrijk..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Fietsen in de Gers
Fietsroutes vanaf de camping

Recreatieve fietstochten rondom Camping La Brouquere

Vanaf Camping La Brouquere zijn er een aantal mooie recreatieve fietsroutes heerlijk door de prachtige natuur in de Gers. Deze fietsroutes gaan over rustige weggetjes met bijna geen verkeer en laten de recreatieve fietser genieten van fraaie uitzichten over de wijngaarden van de Armagnac. De fietstochten gaan door pitoreske en authentieke dorpjes en middeleeuwse bastides waar de tijd langzamer lijkt te gaan.

Fietsroute Lengte Klimmen Download Google Maps
1. Bastides in de Gers
Fietsroute richting noorden naar twee bastides: Fourcès en Montréal-du-Gers.
43km
 
377m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
2. Middeleeuwse Kastelen
Naar het oosten via Roques langs de kasteel-ruïne in Lagardère en het Chateau Busca-Maniban met mogelijke tussenstops bij enkele zogenaamde lavoirs.
25km
 
312m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
3a. Les Maisons en Pierre
Fietstocht naar het zuiden langs een aantal fraaie traditionele Gasconse landhuizen opgetrokken uit steen met een tussenstop in Lannepax.
32km
 
376m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
3b. Les Maisons en Pierre
Dit is de fietstocht naar Lannepax maar dan uitgebreid met een bezoek aan Vic Fezensac.
44km
 
594m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
4. Eauze
Dit is een prachtige fietsroute naar Eauze, de hoofdstad van de Armagnac. Zeker een aanrader, vooral op donderdag met de wekelijkse markt.
37km
 
414m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
5. Voie Verte en Larressingle
Deze fietsroute volgt de oude spoorlijn naar Condom, een zogenaamde 'Voie Verte'. De terugweg gaat langs het middeleeuwse fort van Larressingle en via Gondrin terug naar Camping La Brouquere.
42km
 
314m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
5b. Naar Mouchan op de Voie Verte
Deze fietsroute gaat vanaf Camping La Brouquere heen en terug via de Voie Verte naar Mouchan en is geschikt voor beginners.
24km
 
205m
 
PDF
GPX
ZIP/GPX
Bekijk
Op de camping kunnen goede fietsen gehuurd worden...

Fietsen door een heuvelachtig landschap

Het landschap van de Gascogne (Gers) in Zuidwest Frankrijk is licht heuvelachtig. Op de fietsroutes zijn altijd wel wat hoogtemeters te overbruggen. Een goede fiets met zo'n 20 versnellingen en een beetje conditie kan dus geen kwaad. Of natuurlijk met een elektrische fiets waarmee heuvels gemakkelijk beklommen kunnen worden.

Op de camping kunnen overigens fietsen gehuurd worden met 21 versnellingen, vering voor en achter en wat bredere banden. Kijk hier voor de prijzen voor het huren van deze fietsen.

 

Velden vol met zonnebloemen ...

Camping La Brouquere
Rustiek Kamperen Frankrijk
Gondrin - Gers

RUSTIEK KAMPEREN
Zuid-west Frankrijk

BeschikbaarheidZoeken