<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>

Toerisme in de Gers (Gascogne)

Het dunbevolkte Département Gers is gelegen in de regio Occitanie in Zuidwest Frankrijk tussen de Dordogne en de Pyreneeën en tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee.

De Gers met als hoofdstad Auch, is onstaan tijdens de Franse Revolutie in 1790 uit de opdeling van de provincie Gascogne. Het departement hoort nu bij de regio Occitanie. Industrie ontbreekt vrijwel volledig in de Gers, maar daarvoor in de plaats vindt u een volledig intact gebleven ongerepte natuur met glooiende heuvels, prachtige landschappen en aan de horizon de indrukwekkende Pyreneeën.

Het klimaat in de Gers is vooral in de zomer erg aangenaam: veel zon, lekker warm en weinig regen.

D'Artagnan: de bekendste musketier geboren in de Gers...Voor wat betreft het toerisme is het departement Gers nog vrij onbekend. Maar in dit deel van Frankrijk zijn er prachtige wandel- en fietsroutes langs uitnodigende wijngaarden (Armagnac, Côtes de Gascogne), golvende gouden graanvelden en zeeën met schitterende zonnebloemen. U vindt hier veel bezienswaardigheden zoals middeleeuwse kastelen, bastides en kathedralen waar u nog steeds de sfeer van de d'Artagnan de bekende musketier kunt proeven......

Vooral bij de Fransen is de Gascogne ook bekend door de eet- en feestcultuur o.a. met evenementen en muziekfestivals zoals het jaarlijkse jazz festival in Marciac.

Toeristische Attracties in de Gers

Voor een veelzijdige en gevarieerde vakantie in de Gers vindt u hier allerlei toeristische informatie over deze prachtige maar nog onbekende streek in de volgende categorieën:

Velden vol met zonnebloemen ...

Le Passeport Privilège

In Frankrijk wordt het toerisme in de regio Occitanie en de Gers (Gascogne) flink gestimuleerd. Toeristen kunnen tijdens hun vakantie hier in Frankrijk bijvoorbeeld van verschillende kortingen profiteren.

Een voorbeeld hiervan is een boekje met kortingsbonnen genaamd 'Le Passeport Privilège'. Bovendien is er geen massa toerisme in het departement Gers en hoeft u dus vrijwel nooit ergens lang te wachten. Een prima vakantiebestemming dus!

Bijzondere activiteiten

In de Gers is er dus meer dan genoeg te doen en te bekijken. Maar iets verder weg van de camping zijn er ook nog een aantal bijzondere dingen om te doen:

Meer over de Airbus A380....Airbus A380 - Transport en rondleidingen
De A380 is het grootste vliegtuig van Airbus met echt gigantische afmetingen. Er zijn regelmatige grote transporten van Bordeaux naar Toulouse en in de assemblagefabriek van Airbus in Toulouse zijn er fascinerende rondleidingen om alles zelf met eigen ogen te bekijken.
Kijk hier voor de details.
Lekker scheuren met een quad rondom Auch...Quad en Buggy rijden in Auch
Rondom Auch kunnen er tochten gemaakt worden met quads en buggys. Op een groot terrein kan je eens lekker uit je dak gaan. Georganiseerd worden deze tochten door Quad Concept, in het Bois Loubéjan, 5km ten noorden van Auch.
Kijk op de website: www.quadconcept.com. Tel: 05.62.05.19.44.
Parachutespringen bij Valence sur baise...Parachutespringen bij Valence sur Baïse
Eens iets bijzonders doen? Bijvoorbeeld een parachutesprong uit een vliegtuig hoog boven de Gers? Dat kan vanaf het kleine vliegveldje 'Aerodrome du Herret' iets ten noorden van Valence sur Baïse.
Kijk op de website: www.parachutismeoccitan.fr. Tel: 05.63.39.54.27.

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken