<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Evenementen en muziek festivals in de Gers
Zuidwest Frankrijk

Camping La Brouquere ligt midden in het franse departement Gers in zuid west Frankrijk. Dit departement staat onder andere bekend om zijn (muziek) festivals. Het jaarlijkse jazz festival in Marciac is hiervan het bekendste voorbeeld. Maar ook in Mirande trekt het country music festival veel bezoekers. Beide festivals zijn vanaf de camping goed met de auto in minder dan een uurtje te bereiken. Kijk verder op deze pagina voor meer informatie.

Naast muziek festivals vinden er ook een aantal jaarlijkse evenementen plaats hier in de regio.

Kijk in de agenda wanneer de verschillende festivals plaats vinden:
 
Evenementen Agenda
Muziek festivalsJaarlijkse Evenementen
Met dit symbool wordt Bandas Festival, Condom aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Country Music, Mirande aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Cuivro Foliz, Fleurance aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Festival Africain, Condom aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Tempo Latino, Vic-Fezensac aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Jazz in Marciac aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Galop-Romain, Eauze aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Les Nuits de Feu, Festival Pyrotechnique, Lectoure aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Festival d´Astronomie, Fleurance aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Festival d´Artagnan, Lupiac aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Foire médiévale nocturne, Montréal-du-Gers aangegeven op de kaart...
Met dit symbool wordt Les Moissons d´été, Termes d´Armagnac aangegeven op de kaart...

Festivals en evenementen in de Gers: Google Map

Muziek Festivals

Vakantie in Frankrijk - Bezoek allerlei muziek festivals in de Gers
 Straatmuziek  In mei vindt het muziekfestival Bandas Y Penas weer plaats in Condom. Ieder jaar is dit een groot straatfeest met veel muziek. Maar helaas is de alcoholconsumptie erg hoog (vooral bij jongeren). Niet altijd een fraai gezicht....
Website: www.festivaldebandas.fr
In mei vindt het muziekfestival Bandas Y Penas weer plaats in Condom. Ieder jaar is dit een groot straatfeest met veel muziek. Maar helaas is de alcoholconsumptie erg hoog (vooral bij jongeren). Niet altijd een fraai gezicht....
Website: www.festivaldebandas.fr
 Country Music Festival  In juli wordt in Mirande het jaarlijkse internationale Country Music festival gevierd. Verspreid over 4 dagen worden er een groot aantal country en western muziek concerten georganiseerd. Bovendien zijn veel andere western attracties zoals dansen en auto/motor shows.
Website: www.countryinmirande.com
In juli wordt in Mirande het jaarlijkse internationale Country Music festival gevierd. Verspreid over 4 dagen worden er een groot aantal country en western muziek concerten georganiseerd. Bovendien zijn veel andere western attracties zoals dansen en auto/motor shows.
Website: www.countryinmirande.com
 Fanfare Muziek Festival  In Fleurance staat het jaarlijkse festival Cuivro Foliz weer in het teken van fanfare en straatmuziek. Tijdens het festival in het derde weekend van juli treden er zo’n 12 fanfares op met meer dan 50 concerten.
Website: www.cuivrofoliz.com
In Fleurance staat het jaarlijkse festival Cuivro Foliz weer in het teken van fanfare en straatmuziek. Tijdens het festival in het derde weekend van juli treden er zo’n 12 fanfares op met meer dan 50 concerten.
Website: www.cuivrofoliz.com
Festival Africain, Condom Africaanse Muziek  Drums, percussie en africaanse dansen: dat is het Festival Africain dat in juli in Condom gehouden wordt. Naast muziek is er ook een africaanse markt, een Marocaanse theesalon en andere Africaanse specialiteiten.
Drums, percussie en africaanse dansen: dat is het Festival Africain dat in juli in Condom gehouden wordt. Naast muziek is er ook een africaanse markt, een Marocaanse theesalon en andere Africaanse specialiteiten.
 Zuid-Amerikaanse Salsa Muziek  In juli is er in Vic-Fezensac een groot swingend muziekfestival met latijnsamerikaanse muziek. Dit festival heet Tempo-Latino en speelt zich gedurende meerdere dagen af rondom de grote arena in het stadje. Lekker genieten van meeslepende zuid amerikaanse salsa muziek op warme zwoele zomeravonden!
Website: www.tempo-latino.com
In juli is er in Vic-Fezensac een groot swingend muziekfestival met latijnsamerikaanse muziek. Dit festival heet Tempo-Latino en speelt zich gedurende meerdere dagen af rondom de grote arena in het stadje. Lekker genieten van meeslepende zuid amerikaanse salsa muziek op warme zwoele zomeravonden!
Website: www.tempo-latino.com
 Jazz Muziek  Marciac is vooral bekend vanwege het jaarlijkse jazz festival. Grote sterren spelen hier ieder jaar in augustus de sterren van de hemel.
Website: www.jazzinmarciac.com
Marciac is vooral bekend vanwege het jaarlijkse jazz festival. Grote sterren spelen hier ieder jaar in augustus de sterren van de hemel.
Website: www.jazzinmarciac.com

 

Jaarlijkse evenementen

Vakantie in Frankrijk - Jaarlijkse evenementen in de Gers
 Galliërs tegen de Romeinen  Ieder jaar wordt de oorlog tussen de Galliërs en de Romeinen in Eauze herdacht met het zogenaamde ’Festival Galop-Romain’. Er zijn oude ambachten uit die tijd, er zijn nagespeelde gevechten tussen Galliërs en Romeinen, demonstraties van Romeinse legionairs en nog veel meer. Het festival vindt eind juli plaats.
Website: www.festivalgalopromain.net
Ieder jaar wordt de oorlog tussen de Galliërs en de Romeinen in Eauze herdacht met het zogenaamde ’Festival Galop-Romain’. Er zijn oude ambachten uit die tijd, er zijn nagespeelde gevechten tussen Galliërs en Romeinen, demonstraties van Romeinse legionairs en nog veel meer. Het festival vindt eind juli plaats.
Website: www.festivalgalopromain.net
 Een prachtig en overweldigende vuurwerk show.  Al meer dan 10 jaar wordt dit 2-daagse grootse vuurwerk spektakel ’Les Nuits de Feu’ gehouden in het stadion van Lectoure met de contouren van de oude binnenstad op de achtergrond. Voorafgaand aan de vuurwerk show starten er meer dan 20 grote heteluchtballons. Een prachtig gezicht! Het festival wordt begin september gehouden.
Bijzonderheid: Start met het vertrek van meer dan 20 grote heteluchtballons.
Website: www.lectoure.fr/fr-en+septembre.html
Al meer dan 10 jaar wordt dit 2-daagse grootse vuurwerk spektakel ’Les Nuits de Feu’ gehouden in het stadion van Lectoure met de contouren van de oude binnenstad op de achtergrond. Voorafgaand aan de vuurwerk show starten er meer dan 20 grote heteluchtballons. Een prachtig gezicht! Het festival wordt begin september gehouden.
Bijzonderheid: Start met het vertrek van meer dan 20 grote heteluchtballons.
Website: www.lectoure.fr/fr-en+septembre.html
 Een week lang Astronomie in Fleurance.  Een week lang in augustus draait in Fleurance alles om Astronomie. Voor jong en oud is er in workshops, films en tentoonstellingen van alles te zien en te beleven. Alles is echter in het Frans zodat het voor niet-franstaligen wel minder interessant is.
Bijzonderheid: Workshops, films en tentoonstellingen maar wel in het Frans.
Website: www.festival-astronomie.fr
Een week lang in augustus draait in Fleurance alles om Astronomie. Voor jong en oud is er in workshops, films en tentoonstellingen van alles te zien en te beleven. Alles is echter in het Frans zodat het voor niet-franstaligen wel minder interessant is.
Bijzonderheid: Workshops, films en tentoonstellingen maar wel in het Frans.
Website: www.festival-astronomie.fr
 d’Artagnan herleeft in zijn geboorteplaats Lupiac.  De wereld van d’Artagnan en de musketiers komt tot leven in Lupiac tijdens dit festival in augustus.
Website: www.dartagnanchezdartagnan.org
De wereld van d’Artagnan en de musketiers komt tot leven in Lupiac tijdens dit festival in augustus.
Website: www.dartagnanchezdartagnan.org
 Een avondje uit naar de Middeleeuwen.  In de zomer wordt er twee keer een Middeleeuwse avondmarkt in Montréal-du-Gers georganiseerd. Er zijn dan allerlei demonstraties o.a. van oude ambachten, klederdrachten uit de Middeleeuwen en natuurlijk zijn er allerlei lekkere hapjes te eten. Een leuk avondje uit in een gemoedelijke middeleeuwse sfeer.
Website: www.montrealdugersanimations.com
In de zomer wordt er twee keer een Middeleeuwse avondmarkt in Montréal-du-Gers georganiseerd. Er zijn dan allerlei demonstraties o.a. van oude ambachten, klederdrachten uit de Middeleeuwen en natuurlijk zijn er allerlei lekkere hapjes te eten. Een leuk avondje uit in een gemoedelijke middeleeuwse sfeer.
Website: www.montrealdugersanimations.com
 5-daags Theater Festival  Het meerdaagse theater festival «Les Moissons d’été» (De Zomeroogst) wordt dit jaar voor de derde keer gehouden van 30 juli tot 3 augustus 2019 midden in het bos in de vrije natuur vlakbij Termes d’Armagnac. Er zijn theatervoorstellingen, muziek, vertellingen, tentoonstellingen en er kan natuurlijk ter plekke iets gegeten en gedronken worden.
Website: www.lesmoissonsdete.com
Het meerdaagse theater festival «Les Moissons d’été» (De Zomeroogst) wordt dit jaar voor de derde keer gehouden van 30 juli tot 3 augustus 2019 midden in het bos in de vrije natuur vlakbij Termes d’Armagnac. Er zijn theatervoorstellingen, muziek, vertellingen, tentoonstellingen en er kan natuurlijk ter plekke iets gegeten en gedronken worden.
Website: www.lesmoissonsdete.com

 

Dorpsfeesten: de hele zomer door...

De hele zomer door zijn er overal in de Gers dorpsfeesten. Natuurlijk zijn er in veel plaatsen grotere dorpsfeesten op 14 juli (de nationale feestdag), maar ook op 15 augustus zijn er een groot aantal speciale dorpsfeesten (bijvoorbeeld het 'Kinzout' feest in Gondrin).

Verder viert vrijwel ieder dorp nog eens één of meerdere feesten of zogenaamde 'repas', waar veel dorpsbewoners 's avonds aan lange tafels van traditionele Gasconse gerechten genieten. Authentiek en traditioneel!

Stierenvechten...

Hier in de Gers wordt de traditie van het stierenvechten nog hoog gehouden. Maar wat ons betreft is deze barbaarse traditie absoluut niet meer van deze tijd. Op deze website zult u hierover niets meer vinden behalve dit advies: ga er niet heen!

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken