<p>TOERISME IN DE GERS: Ontdek de Gascogne.</p><p>Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden....</p><p><img src="/images/icons/brouquere_logo_big.png" alt="Camping La Brouquere<br />Kleine camping in Frankrijk<br />Gers / Gascogne. Gascogne: een pareltje in Frankrijk klaar om ontdekt te worden..." /></p>
Camping La Brouquere - Gondrin - Gers - France

Wandelen en fietsen
rondom Camping La Brouquère

Uitzicht over de heuvels van de Gers...Vanuit La Brouquère zijn er veel prachtige wandel- en fietstochten te ondernemen. Deze tochten voeren door het fraaie glooiende landschap van der Gers langs idylische plekjes, fraaie kastelen en eeuwenoude vestingstadjes. De Gers heeft slechts zo'n 30 inwoners per km2. Veel verkeer of toeristen zult u onderweg dus niet snel tegenkomen.

We vertellen u er graag meer over!

Wandelen rondom Camping La Brouquere

Wandelen in de Gers rondom Camping La Brouquere
Wandelroutes vanaf de camping

Wandelen in de Gers...Camping La Brouquere is het start- en eindpunt van een aantal mooie wandelroutes. Te voet is het zo'n 2,5km naar het dorp Gondrin. Anderen wandelroutes voeren in andere richtingen rondom de camping met een lengte tussen de 6km en 12km.

Klik hier voor meer informatie over deze recreatieve wandeltochten.

Speurtocht in La Romieu

Katten en La Romieu...Een ander soort wandeltocht is de speurtocht in La Romieu. Dit is een korte wandelroute door het fraaie dorpje La Romieu met als Thema 'De legende van Angeline en haar katten'. Een leuke manier om La Romieu te leren kennen.

Natuurlijk is een ontdekkingsreis door La Romieu niet compleet zonder een bezoek aan het indrukwekkende 'Collégiale de La Romieu'.

Stadswandeling door Auch

Majestueuze kathedraal in Auch...Er is ook een leuke stadswandeling door Auch, de hoofdstad van de Gers. De wandeling voert langs historische monumenten, interessante plekken, winkeltjes, cafe's en restaurants.

GR65 Pelgrimsroute

Pelgrimsroute naar Santiago de Compostela...In de middeleeuwen waren pelgrimstochten en bedevaarten bijvoorbeeld naar Santiago de Compostela in het noordwesten van Spanje gemeengoed. Eén van de vier klassieke 'Chemin de St Jacques de Compostelle' routes door Frankrijk is de zogenaamde 'Via Podiensis'.

Deze route begint in Le Puy-en-Velay in de Auvergne en voert niet ver langs Camping La Brouquere en gaat o.a. door Condom, Montréal-du-Gers en Eauze. Deze GR65 (Grande Randonnée) is een goed aangegeven wandelpad voornamelijk voor pelgrims. Maar natuurlijk mag iedereen van dit wandelpad gebruik maken.

Meer informatie over deze route is bijvoorbeeld te vinden bij Wikipedia.

Wandelingen in het land van de Armagnac

Boekje met 40 wandelingen door het land van de Armagnac...In het boekje "Le Pays d'Armagnac... à pied" uitgegeven door de "Fédération Française de la Randonnée Pédestre" staan 40 wandelingen in de omgeving van Camping La Brouquere door het land van de Armagnac. Bij iedere wandeling staat een goed beschrijving (in het Frans) samen met een gedetailleerde kaart van de route en een aanduiding van de moeilijkheidsgraad.

Dit boekje ligt klaar voor kampeergasten in de receptie van Camping La Brouquere. Maar het boekje kan ook op de website www.ffrandonnee.fr online besteld worden.

Fietsen in de Gers rondom Camping La Brouquere

Fietsen in de Gers rondom Camping La Brouquere
Fietsroutes vanaf de camping

Fietsen in de Gers...Camping La Brouquere is ook het start- en eindpunt van een aantal prachtige (recreatieve) fietsroutes. Deze fietsroutes met een lengte van 25km tot 44km gaan in alle windrichtingen over rustige weggetjes, door middeleeuwse bastides en langs indrukwekkende kastelen.

Eén van deze recreatieve fietsroutes gaat over de zogenaamde 'Voie Verte', ofwel de oude spoorlijn naar Condom met als bijzonderheid dat deze fietsroute bijna geen hoogteverschil kent.

Klik hier voor meer informatie over deze recreatieve fietsroutes.

Wielrenner routes in de Gers

Wielrennen in de Gers...De actieve fietsliefhebber die naar meer uitdagende wielrenner routes zoekt kan in de Gers ook zijn hart ophalen: het Comité Départemental du Tourisme van de Gers heeft een overzicht van 16 zulke 'cyclotourisme' routes waarbij het meer gaat om snelheid en kilometers.

Kijk op de website www.randonnee.tourisme-gers.com voor meer informatie.

Langs het Canal des Deux Mers

Fietsen langs het kanaal van de Garonne...De Voie Verte fietsroute langs het Canal des Deux Mers gaat helemaal van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan. Dit is een bijzondere en ook lange fietsroute. Op ongeveer 1,5 uur rijden met de auto van Camping La Brouquere loopt deze fietsroute langs Moissac aan het Canal de Garonne met een indrukwekkende aquaduct. Weliswaar wat verder weg van de camping maar toch misschien een leuk idee voor een dagje uit.

Kijk op de website www.canal-et-voie-verte.com voor meer informatie.

Col du Tourmalet

In de sporen van de Tour de France...Voor de echte wielrenner is een beklimming van de Col du Tourmalet in de sporen van de Tour de France de ultieme uitdaging. Met de auto is het wel zo'n 1,5 uur rijden naar het beginpunt van deze klim. Kijk op de website www.cols-cyclisme.com voor meer informatie.

Camping La Brouquere
Kleine camping in Frankrijk
Gers / Gascogne

TOERISME IN DE GERS
Ontdek de Gascogne

BeschikbaarheidZoeken