Camping La Brouquere   •    32330 Gondrin   •    Frankrijk   •    Tel: 0033 562 29 19 44   •    www.brouquere.com   •   
 Home  Camping  Routekaarten  Foto Album  Reserveringen  Aktiviteiten  Gers Toerisme 
 
 

Airbus A380 - Toulouse
Rondleidingen en Transport

  

Toulouse, op zo'n 1,5 uur rijden van Camping La Brouquere, is het fabriekscentrum van Airbus waar de A330/A340 vliegtuigen geassembleerd worden. Ook de Airbus A380, het grootste vliegtuig van Airbus, wordt in Toulouse samengebouwd. Het hele jaar door organizeert Airbus in Toulouse voor bezoekers interessante rondleidingen door deze fabrieken. Een uitstekend idee voor een dagtocht vanaf Camping La Brouquere!

Rondleidingen over het Airbus terrein in Toulouse.....

Rondleidingen van de Airbus A330/A340 en A380

Airbus organizeert een rondleiding (naar keuze in het Frans of Engels). Voor meer details over deze rondleiding kijk op de website www.manatour.fr.

Reserveren is voor deze rondleiding verplicht. Vergeet overigens niet om een paspoort of ander ID mee te nemen. En foto- en filmopnames zijn tijdens de rondleidingen niet toegestaan.

 

Groot transport van Bordeaux naar Toulouse

Delen van de romp van de Airbus A380 worden in Duitsland en Frankrijk geproduceerd, de enorme vleugels komen uit Engeland en andere hydraulische systemen zoals roeren en flappen komen uit Spanje. Al deze gigantische onderdelen worden in de assemblage fabriek in Toulouse tot één groot vliegtuig in elkaar gezet.

Deze onderdelen gaan eerst per schip naar Bordeaux en daarna per vrachtwagen transport in drie nachten over de weg naar Toulouse. Eén van de tussenstops is in Eauze waar onderstaande foto gemaakt is, op slechts een kilometer of 15 van Camping La Brouquere. Het is dus zeker de moeite waard om even te gaan kijken bij dit indrukwekkende transport.

Op de evenementen agenda staan de data wanneer er weer zo'n transport plaatsvindt. Op de officiele site www.igg.fr (Itinéraire à Grand Gabarit) is nog veel meer informatie over deze transporten te vinden.

Tussenstop in Eauze van een groot Airbus A380 transport...

 

Bezoek ons op Facebook...