Camping La Brouquere   •    32330 Gondrin   •    Frankrijk   •    Tel: 0033 562 29 19 44   •    www.brouquere.com   •   
 Home  Camping  Routekaarten  Foto Album  Reserveringen  Aktiviteiten  Gers Toerisme 
 
 

Airbus A380 - Toulouse
Rondleidingen en Transport

  

Toulouse, op zo'n 1,5 uur rijden van Camping La Brouquere, is het fabriekscentrum van Airbus waar de A330/A340 vliegtuigen geassembleerd worden. Ook de Airbus A380, het grootste vliegtuig van Airbus, wordt in Toulouse samengebouwd. Het hele jaar door organizeert Airbus in Toulouse voor bezoekers twee interessante rondleidingen door deze fabrieken. Een uitstekend idee voor een dagtocht vanaf Camping La Brouquere!

Rondleidingen over het Airbus terrein in Toulouse.....

Rondleidingen van de Airbus A330/A340 en A380

Airbus organizeert twee verschillende rondleidingen (naar keuze in het Frans of Engels):

  • Clément Ader Tour - A330/A340
    Deze tour gaat over de luchthaven via het laadplatform van het bijzondere vrachtvliegtuig de 'Beluga'. Binnen in de fabriek wordt de assemblagelijn van de A330 en A340 vliegtuigen getoond.
  • Jean-Luc Lagardère Tour - A380
    Deze rondleiding begint met een presentatie van het A380 programma. Daarna wordt de fabriek bezocht waar de assemblage- en testlijnen van dit type vliegtuig te zien zijn. Deze tour kan nog verlengd worden met een bezoek aan de Concorde No°1, de allereerste Concorde uit de serieproduktie. Deze Concorde werd van 1973 tot 1985 voor testvluchten en voor vervoer van VIPs (zoals de Franse President) gebruikt.

Voor meer details over deze rondleidingen kijk op de website www.taxiway.fr.

Reserveren is voor deze rondleidingen verplicht. Bel (minstens twee weken van tevoren) naar 0033 534 39 42 00 of email naar reservation@taxiway.fr. Vergeet overigens niet om een paspoort of ander ID mee te nemen. En foto- en filmopnames zijn tijdens de rondleidingen niet toegestaan.

 

Groot transport van Bordeaux naar Toulouse

Delen van de romp van de Airbus A380 worden in Duitsland en Frankrijk geproduceerd, de enorme vleugels komen uit Engeland en andere hydraulische systemen zoals roeren en flappen komen uit Spanje. Al deze gigantische onderdelen worden in de assemblage fabriek in Toulouse tot één groot vliegtuig in elkaar gezet.

Deze onderdelen gaan eerst per schip naar Bordeaux en daarna per vrachtwagen transport in drie nachten over de weg naar Toulouse. Eén van de tussenstops is in Eauze waar onderstaande foto gemaakt is, op slechts een kilometer of 15 van Camping La Brouquere. Het is dus zeker de moeite waard om even te gaan kijken bij dit indrukwekkende transport.

Op de evenementen agenda staan de data wanneer er weer zo'n transport plaatsvindt. Op de officiele site www.igg.fr (Itinéraire à Grand Gabarit) is nog veel meer informatie over deze transporten te vinden.

Tussenstop in Eauze van een groot Airbus A380 transport...

 

Bezoek ons op Facebook...